Dialem Rambute Wangi

Crita Kiye dadi crita sing didemeni marang wong ngapak. Crita sing mesti ana nang koran utawa Media Banyumas radar online. Inyong mung ngopi bae sekang koran kue mergane bangga dadi wong ngapak. Critane kaya kiye.

Dakem wis ana rong wulan Kiye ngode nang kantor Bernyanyi bonapid. Kantore Tingkat pitulas ndilalah deweke kebagian ruangan nang tinggkat pitulase dadi duwur pisan.  Aben dina deweke Mesti milih numpak Mengangkat ben cepet gutul turmaning ora kesel. 

Kaya dina kuwe esuk-esuk Dakem mangkat ngode, mbarang gutul ruangane Dakem katon kesuh-kesuh.
“Ana apasih esuk esuk wis prengat-prengut, raine kusut kaya sprei Baen,” Kancane Bernyanyi jenenge Dawir takon.
“Durung sarapan ya, kencoten Mesti, “Kemplu melu Baen ngomong.
” Lah embuh, Lagi kesuh koh Malah padha ngledek, “Dakem semaur.
” Cie … kesuh, “Kemplu ngledek maning.
” kesuh kenangapa sih? “Dawir takon.
” Kae si Daplun, Bernyanyi gawe kesuh , “Dakem semaur.
” Daplun Bagian Umum APA? “Kemplu takon.
” Iya, Dawir endi maning? “Dakem semaur.
” Lah emang kenangapa karo Daplun? ” Dawri
takon. “Si Daplun kae bocah kurangajar banget! Masak pas nang Angkot deweke kan ngadeg madep maring aku, banjur ngomong Jere rambutku wangi pisan,” Dakem ngomong.
“Lho mbok Malah seneng ana sing ngalem nek rambutmu wangi,” Dawir karo Kemplu kompak gole ngomong.
“Masalahe, Daplun kuwe tekel .. Endep … !!” Dakem semaur karo isin raine abang ireng. (*)

(Sumber:  Dialem Rambute Wangi, http://www.radarbanyumas.co.id )

Leave a Reply